Моят Феисбук профил

Търсене в този блог

http://rh.revolvermaps.com

www.revolvermaps.com

Map

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ !








toolbar powered by Conduit

ПРЕВЕДИ СТРАНИЦАТА НА СВОЯ ЕЗИК

ЛЮБИМИ ФИЛМИ С ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ

РУСКА АНИМАЦИЯ

ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ

АУДИО ПРИКАЗКИ

ЛЮБИМИ ФИЛМИ ОТ НАШЕТО ДЕТСТВО

RELAX

Aventura en el arrecife de Coral

TV1

Watch live streaming video from viktoria at livestream.com

POPULAR TV

Watch live streaming video from populartv at livestream.com

ZELENA TV SRBJE

Watch live streaming video from zelenatv at livestream.com

Akcija Online

Watch live streaming video from akcijaonline at livestream.com

събота, 22 януари 2011 г.

МЕЧО ПУХ БГ. АУДИО

ДЕТСКИ ПРИКАЗКИ

ДЕТСКИ ПЕСНИЧКИ

ТОДОР КОЛЕВ

ИБРО ЛОЛОВ

ЛЮБИМИ ХОРА И РЪЧЕНИЦИ

Зарево над Драва - военен, исторически




Зарево над Драва

Година на издаване: 1973
Жанр: военен, исторически, драма
Продължителност: 161 мин

Режисьор: Зако Хеския

Артисти: Георги Георгиев-Гец, Георги Черкелов, Лидия Вълкова, Добринка Станкова, Петър Слабаков, Стоян Гъдев, Сотир Майноловски, Кристиян Фоков, Стефан Илиев, Васил Михайлов, Димитър Милушев,Александър Притуп, Стефан Данаилов, Стефка Берова, Андрей Чапразов, Богомил Симеонов, Георги Стоянов, Пьотр Глебов, Владимир Гусев, Владимир Носик, Зигфрид Вайс, Вили Шраде, олфрам Хандел, Улрих Лауфер, Марин Младенов, Иван Налабантов, Николай Узунов, Илия Добрев и др.
Сценаристи: Павел Вежинов, Рангел Игнатов
Оператор: Крум Крумов
Музика: Симеон Пиронков

Описание: През Ранната пролет на 1945-а. Бившият политзатворник Боян Василев е изпратен като комисар- помощник командир на фронта в Унгария, където българската армия в състава на Трети Украински фронт, води боеве срещу фашистките окупатори . Василев пристига в труден момент – войниците от полка са се разбунтували. Започват тежки боеве край Драва. Реакционно настроените офицери саботират действията на българската армия пред лицето на врага. Василев разкрива плановете им и заговорницие са наказани. Полкът трябва да спре голяма офанзива на немските части. Василев е ранен в бой и загубва зрението си. Българската войска отблъсква врага след кръвопролитни боеве .
Филмът е създаден със съдействието на министерството на народната отбрана.

Това е един от най великите български филми. Реалистично направен, исторически достоверен, с много документални архивни кадри. Така са влизали в Европа нашите деди, с танкове! Така освобождаваха Югославия, Унгария и Австрия от фашизма. Така трябва да се влиза в европа, а не със затваряне на АЕЦ и отричане на всичко българско.

ИВАЙЛО - БГ.ФИЛМ


Ивайло (1963)
Сценаристи: Евгени Константинов, Никола Вълчев
По романа “Тлееща жарава” на Евгени Константинов
Режисьор: Никола Вълчев

В ролите: Богомил Симеонов, Гинка Станчева, Цвятко Николов, Иван Братанов, Трифон Джонев, Луна Давидова

Анотация: България през ХIII-ти век - столетие на междуособици, кървави династични борби и чужди нашествия. Отчаяният народ въстава. Армията от ратаи, орачи и пастири избира за свой вожд Ивайло - човек от бедното съсловие, но с качества на пълководец. Въпреки лошото си въоръжение армията му помита като лавина татарските нашественици и царските войски. В решителната битка Ивайло убива цар Константин Асен. Трудно е да се задържи на престола и за да предотврати предателството на болярите, Ивайло жертва личното си щастие, разделя се с любимата си и приема предложението да се ожени за овдовялата царица

ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА - БГ.ФИЛМ





1945 г. Бойци от Първа българска армия водят тежки боеве за освобождаванета на Унгария от хитлеристите.
Към фронтовата линия пътуват трима войници от запаса - Иван, Спиро и Пейо.
От цялото им поведение и външен вид личи, че са съвсем неподготвени за предстоящите битки.
Постепенно тримата верни другари стигат до трагичния миг, който ги променя изцяло.

Екип:

Актьорски състав:
Георги Парцалев
Никола Анастасов
Кирил Господинов Режисьор: Зако Хеския
Сценарист: Павел Вежинов
Оператор: Христо Вълчанов
Музика: Симеон пиронков
Художник: Любен Тръпков

Зех те Радке, зех те - театрална постановка

ПОСТАНОВКА
ГАЛЕРИЯ
АКТЬОРИТЕ И ЕКИПA
РЕЦЕНЗИИ
МНЕНИЯЗех тъ, Радке! Зех тъ!
Автор: Сава И. Доброплодни






Пиесата

Това е най-старата българска пиеса, поставена в читалището в Шумен преди 152 години. Авторът й Сава Доброплодни е виден сливенски възрожденец, учител на Добри Войников и Васил Друмев. Побългарената гръцка история разказва за много заможния, но наивен и глуповат Михал, влюбен в хубавицата Радка. Хитрите сватовници се възползват от щедростта му и системно го ограбват, обещавайки му брак с нищо неподозиращата хубавица. В същото време нейната мащеха се опитва да забременее въпреки, че е прехвърлила 50-те, за да отнеме наследството на Радка...

С ДЕЦА НА МОРЕ БГ. ФИЛМ


1972, Аудиовидео - Орфей
Комедия



Участници•Режисьор: Димитър Петков (Пухчо)
•Актьор: Георги Парцалев, Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков, Кирил Петров, Руслан Терзийски, Светлана Крумова, Михаил Мутафов, Татяна Новоселска, Маргарита Стефанова, Светослав Пеев (Славчо), Ренате Киселичка, Златина Дончева, Кръстьо Дойнов

ДЕЛФИНЪТ Докато децата седят на пристанището виждат как Огнян акостира с пълна лодка с риба. Малчуганите са заинтригувани и го помолват да ги повози. Младежа отказва, но в този момент вижда Елена - сестра на едно от децата и веднага се съгласява да ги повози, но заедно с нея. Момчетата са готови на всичко за Огнян - да прикриват Елена за закъсненията, да се преструват на болни, да правят конспирации. Мечтаната награда е рибаря да ги запознае с един делфин. Дали Огнян ще оправдае очакванията им или това е просто едно мимолетно забавление за него?
ФОТОЛЮБИТЕЛ Чичо Манчо (Георги Парцалев) пътува към морето. В командировка е заедно с млада колежка за която жена му не знае. Когато пристига в Несебър малкия Пипси негов съсед от София го фотографира заедно с приятеката му. Чичо Манчо решава, че е изключително важно да вземе компрометиращия негатив, а доброто прекарване може да почака. Идеята му е да води децата на забавления и да се снимат докато филма свърши, а при промиването да изчезне. Колко снимки трябва да се направят за да свърши една лента и какви комични ситуации могат да се случат през това време?